Johan Derksen moest na het overlijden van zijn echtgenote de zorg alleen op zich nemen voor zijn toen twaalfjarige dochter Marieke. ‘Ik heb elke band uit de jaren zestig live gezien.”

Marieke groeide dus alleen op met haar vader. “Ik was net twaalf toen het gebeurde maar het is mijn realiteit.”, vertelt ze in ‘Story’. “En alleen met Johan ging best goed. Ik heb elke band uit de jaren zestig live gezien. Achteraf is dat fantastisch maar toen dacht je: ah nee, daar staan we weer.”, gaat ze verder. Johan kreeg niet veel later een nieuwe relatie die wel niet lang stand hield maar kreeg wel nog een dochter uit die relatie. Marieke haar halfzus woont nu in Londen net als haar mama. Ze heeft dan ook niet veel met haar halfzus. “De band is niet zo enorm hecht. Er is geen ruzie hoor, en überhaupt no hard feelings.”, gaat Marieke Derksen verder. Zelf is ze al jaren samen met dezelfde partner al zijn er nooit kinderen van gekomen. “Ik ben juist blij dat ik een leeftijd heb bereikt dat ik niet meer bang hoef te zijn dat ik zwanger werd.” En dat is helemaal naar de zin van Johan Derksen.

“Hij zei altijd tegen mij: ‘Begin nooit aan kinderen. Dat is het stomste dat je kan doen’. Toen zei ik wel tegen hem. ‘Maar ik ben wel jouw kind hé?’” Ook haar halfzus heeft geen kinderen dus Johan Derksen hoeft geen schrik te hebben. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.