Ellemieke Vermolen pendelt voor haar werk tussen Nederland en België. En één bepaalde autorit naar Amsterdam zal ze nooit meer vergeten.

Het was in 2022 tijdens storm Eunice dat Ellemieke nietsvermoedend naar Amsterdam vertrok voor werk. In België was er immers niets te merken van een storm. “Ik had geen idee dat het weer in Nederland zo slecht ging zijn. Er gold code rood en er werden windsnelheden tot 145km/h gemeten.”, zegt ze in ‘Linda’. “Ik wist dat het serieus was toen ik Amsterdam inreed en bomen heen en weer zag zwiepen.” Ze besloot tussen de huizen te blijven rijden omdat ze zich zo meer beschut voelde. Ze moest dan enkel letten op vuilnisbakken of fietsen die op haar zouden kunnen waaien. En toen ging het mis. “Ik hoorde een enorme klap, ruiten sloegen stuk, het glas vloog recht op me af. Ik dacht dat iemand achterop me was gebotst.” Ze parkeerde de auto en besefte al snel dat ze door het oog van de naald was gekropen.

“Mijn auto was total loss. Een jongen kwam me te hulp. Hij had gefilmd dat de boom was omgevallen. Ik moest zo huilen. Tien tellen later en ik was er niet meer.”, gaat Ellemieke Vermolen verder. “Er moet wel een beschermengel aan het werk zijn geweest. Sindsdien blijf ik dicht bij huis als het stormt.”, klinkt het nog. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.