Een tijdje geleden vond er in Amsterdam een getuigenverhoor plaats in de rechtbank rond de rechtszaak van Rachel Hazes en haar toenmalige beste vriendin Marieke van Beek en Robert Israël.

Voor het getuigenverhoor begon had Rachel nog heel wat vragen. Maar op die vragen heeft ze ondertussen nog niet overal een antwoord op.

“Ik vind het nog steeds raar dat Marieke van Beek een coachingtraject is aangegaan bij één van de andere gevolmachtigden, Robert Israël. De ene gevolmachtigde van mijn bedrijf betaalde de andere gevolmachtigde 24.000 euro vanuit mijn zaak”, zegt Rachel in Party.

Op dat moment stond iedereen onder druk en ging het heel slecht met Rachel. Het was de periode waarin Hazes een zelfmoordpoging deed.

“Ik begrijp als geen ander dat ook Marieke er doorheen kan hebben gezeten. Dat voordeel van de twijfel wil ik haar nog wel geven. Maar waarom kies je dan uitgerekend voor coaching door het bedrijf van een andere gevolmachtigde? 

Het blijft haar dwarszitten dat er een factuur is opgesteld met als datum 12 oktober, terwijl de uiterste betaaldatum 13 oktober was. De factuur is betaald op 20 oktober, met ingescande handtekening van Rachel.

“Marieke en Rox waren buren. Dan loop je toch even langs? Ik vind dat allemaal uiterst vreemd en ik heb er nog steeds geen helderheid over waarom dat zo gegaan is. Ze zeggen dat ze het niet meer weten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.