Monique Smit zal het geweten hebben dat ze met haar kinderen op reis is geweest en dat terwijl het helemaal geen schoolvakantie was.

Haar volgers reageerden verontwaardigd en opnieuw moest Monique verantwoording afleggen aan mensen aan wie dat eigenlijk niet zou moeten. Zij was er op werkvakantie en als ondernemer mag je tien dagen vrij opvragen voor je kinderen.

In principe zou Monique wel moeten kunnen aantonen dat ze een groot deel van haar inkomsten mist als ze tijdens gewone schoolvakanties op reis zou gaan. En een kind zou ook alleen maar vrijaf kunnen krijgen als de ouders door werk in geen enkele vakantie op reis zouden kunnen gaan, weet Weekend.

Dat is bij Monique allebei het geval niet, maar misschien heeft ze gewoon geluk gehad met de directeur.

Het is niet de eerste keer dat een BN’er kritiek krijgt om diezelfde reden. Denk maar aan André Hazes en Monique Westenberg die een boete hebben gekregen omdat ze hun zoon meenamen naar Amerika, en dat tijdens de schoolperiode.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al meer dan 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Als oprichter van de populaire website Showbizzsite.be kreeg Peter de kans om voor kranten en weekbladen opdrachten uit te voeren. Als persfotograaf schuimde hij heel wat feestjes en rode loper-evenementen af. Uiteindelijk werd Peter beroepsjournalist, dankzij een erkenning door de FOD Binnenlandse zaken. Peter is ook actief als video-journalist en interviewt regelmatig de sterren van bij ons.