Het is dankzij ‘De Slimste Mens’ dat Francis van Broekhuizen uitgroeide tot een van de populairste Nederlandse zangeressen. Het programma zorgde voor volle zalen voor de operazangers.

Op dit moment is Francis aan het toeren met pianist Gregor Bak met een eigen voorstelling ‘Schandalig Mooie Opera’. De tournee loopt heel erg goed en bijna alle voorstellingen zijn bijna uitverkocht.

“Maar wanneer ik niet in het theater sta, heb ik rust, want vorig jaar heb ik er te veel naast gedaan. Dit jaar heb ik een betere agenda-planning gemaakt, waardoor ik heel erg goed in mijn vel zit, lekker aan het tennissen en tekenen ben”, klinkt het in Party.

Francis heeft zelfs een primeur voor Party want ze kan ook onthullen dat ze bezig is aan een nieuw boek.

“Mijn eerste boek werd genoemd naar mijn show die ik toen gaf en dit keer zal het boek ‘Schandalig Mooie Opera’ gaan heten, genoemd naar mijn huidige show. Daarin ga ik iets dieper in op wat opera is. Er zijn daar wel al boeken over geschreven, maar dat zijn vaak muziekgeschiedenisachtige boeken. Ik wil mijn eigen gekke verhalen vertellen, met leuke weetjes over componisten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.