De dochters van Ben Cramer sukkelen alle drie met hun gezondheid. De 2 oudste dochters hebben een hartproblemen, net zoals hun vader, de jongste Shanna, heeft dan weer MS.

“Ze heeft momenten dat het tegenzit. Bij koud en slecht weer heeft ze meer last. Dan belt ze ons op met de mededeling ‘Het is weer zo’n dag’. Lopen gaat soms lastig, daar gebruikt ze soms een stok bij of een rolstoel voor lange afstanden”, vertelt Ben in Party.

De aandoening zal helaas nooit meer overgaan en Shanna zal ermee moeten leren leven. Maar gelukkig kan ze de problemen allemaal vergeten door de vele mooie momenten en leuke dingen die ze meemaken.

Maar hoe is de ziekte ooit ontdekt bij haar? Ook dat vertelt de zanger aan Party. Het kan misschien geen kwaad om mensen alert te maken op mogelijkse symptomen.

“Ze kreeg enkele jaren geleden te maken met vreemde klachten. Haar benen deden raar en ze had andere lichamelijke klachten. We konden het niet goed plaatsen. Toen de diagnose MS kwam, vielen de puzzelstukjes in elkaar.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.