De Nederlandse zanger George Baker is veel meer dan de zanger van ‘Little Green Bag’ en ‘Paloma Blanca’. Al hebben deze wereldhits hem allerminst winsteieren gelegd. Zo werd ‘Little Green Bag’ door de Amerikaanse filmregisseur Quentin Tarantino zelfs gebruikt voor zijn film ‘Reservoir Dogs’.

Iets waaraan de zanger ook goed heeft verdiend: “Ja, daar maak ik geen geheim van”, vertelt George in een gesprek met Primo. “Ik heb er zowat de lotto mee gewonnen, bij manier van spreken. Het is ook gebruikt in diverse Amerikaanse tv-series én in ongeveer 30 commercials over de hele wereld, zelfs in Japan. Tja, da’s gewoon mazzel.”

“Het gekke is dat ik toen ik ‘Little Green Bag’ maakte, ik zelfs niet wist dat ik liedjes kon schrijven”, vervolgt de zanger. “Maar blijkbaar wel dus”, lacht George. “Ik teer dan ook niet op één hit, maar op 44 hits!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.