Jan Paparazzi is helemaal in zijn nopjes als radiopresentator bij SterrenNL. De blijdschap die hij bij de mensen brengt, zorgt ervoor dat hij het werk zo graag doet.

Nederlandstalige muziek doet veel met een mens en ook daar heeft Jan een logische verklaring voor.

“Het is een emotie die in die muziek zit. Er wordt gezongen in een taal die we verstaan. Er zitten vaak herkenbare dingen in: nieuwe liefdes, gebroken harten, vakantieherinneringen. Die muziek is de laatste tien jaar ontzettend professioneel geworden”, vertelt hij aan Party.

Het Nederlandstalige en volkse genre is populairder dan ooit. De nummers scoren hoge toppen in de hitparades en overal waar het gedraaid wordt, barst het feest los.

“Het komt denk ik door meerdere factoren. Als je kijkt naar de wereldbol waarop we leven, dan barst het van de internationale conflicten, nationale problemen en andere ellende. In een tijd van onzichtbare dreiging van buitenaf zoeken mensen iets van houvast in de eigen regio.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.