Onlangs vierde zanger André Hazes met al z’n dierbaren en een grote taart dat hij inmiddels al twee jaar clean is. Terzelfdertijd maakt hij van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op die voorbije donkere periode in zijn leven. Dat lezen we in Party.

Want de zanger beseft intussen dat hij met z’n drankverslaving en zijn daaruit voortvloeiende gedrag heel wat mensen pijn en verdriet gedaan heeft. Hij is zich nu bewust van zijn gedaanteverandering als alcohol een rol gaat spelen en is daarom opgelucht dat hij niet meer drinkt. “Ik weet van mezelf dat ik het echt niet meer wíl”, zegt hij. “Omdat er bij mij altijd narigheid van kwam.”

“Zodra ik mijn eerste biertje of wodka nam, wisten de mensen om me heen hoe laat het was”, vertelt André. En dat had gevolgen voor zijn carrière en privéleven. “Of het werk werd afgezegd, of er kwam ruzie thuis of andere ellende. Zonder uitzondering”, besluit de zanger.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.