In Volendam wordt er al langer geluisterd dat er sprake zou zijn van behoorlijke onenigheid tussen zanger Jan Smit en zijn ouders Ruud en Gerda. Dat wordt onder meer afgeleid uit het feit dat het koppel destijds niet aanwezig was toen hun zoon gehuldigd werd als ereburger van de gemeente.

Dat vermeende conflict zou terug te leiden zijn naar 2011, toen Jan zijn vader ontsloeg als zijn zakelijk medewerker en hij het zakelijke voortaan overliet aan zijn manager Jaap Buijs. Daar komt nog bij dat hij steeds meer naar de inmiddels betreurde Jaap trok en hem zelfs zijn ‘tweede vader’ ging noemen. Gevoelens die wederkerig bleken te zijn toen Jan op Jaaps rouwbrief vermeld stond bij zijn kinderen.

In Party ontkent Jan echter dat er sprake zou zijn van een vete met zijn ouders. “Onzin”, doet de zanger die geruchten af. “We gaan juist goed met elkaar om.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.