“Mijn boek is geen wraakboek. En het is ook geen afrekening met de familie Meiland. Het is gewoon mijn verhaal”, dat zegt Caroline van Eeden, de voormalige huisvriendin van de familie Meiland over het boek dat ze maakte samen met auteur Valérie Lempereur.

De vroegere hartsvriendin van Martien Meiland was in het Franse chateau van de familie verantwoordelijk voor het schoonmaken van de kamers, de was, de strijk, de boodschappen en het koken voor de gasten. Na een ruzie werd ze door de familie op straat gezet en werd belaagd met modder in de vorm van drie boeken en ontelbare interviews, waarin ze labels als ‘labiel’, ‘geldwolf’ en ‘profiteur’ opgeplakt kreeg. Party zocht haar op.

“Ik hield Post Traumatisch Stresssyndroom over aan mijn tijd bij de familie Meiland”, vertelt Caroline. “Zo ontstond ook mijn boek, als onderdeel van mijn therapie. Dat trauma is ontstaan door alles wat er in het chateau is gebeurd. De treiterijen, de geestelijke pesterijen, er voortdurend alleen voorstaan en voelen dat ik niet meer welkom was”, zegt ze. “Dat en de combinatie met het harde werken heeft me uiteindelijk de das omgedaan. Het was een bom die voortdurend werd gevoed en die uiteindelijk een keer moest ontploffen”, besluit Caroline.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.