2022 had voor Mariska Bauer niet slechter kunnen starten. Wat een gewone dag moest worden eindigde in een drama. “Ik zou lekkere hutspot met hamlappen maken. Dat was de planning in mijn hoofd, zo moest het gaan.”

Maar zo ging het niet helemaal. Toen Mariska die ochtend in de auto stapte merkte ze dat het niet lukte om de auto in de stand vooruit te zetten. Haar rechterarm voelde heel zwaar. “Geen paniek dacht ik, hartproblemen veroorzaken pijn in je linkerarm, niet in je rechter, dus dit is niks.”, vertelt ze aan ‘Linda’. Haar man Frans dacht dat het een allergische reactie was en ze gingen even langs de huisarts. Een paar anti allergiepilletjes en verder was er niets aan de hand en terug naar huis. “Ik heb gewoon heerlijk staan koken, we hebben gegeten en gelachen met z’n allen.”, gaat Mariska Bauer verder.

Toen ze nadien nog langs vrienden moesten merkte Frans in de auto dat het niet goed ging. ‘Ik had niks door, Frans wel. Hij reed linea recta naar de huisartsenpost. ‘Kunnen jullie Maris onderzoeken? Het voelt niet goed’.”, vertelt Mariska. Enkele onderzoeken later was het duidelijk. Ze had een herseninfarct gehad.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.