Na haar herseninfarct is zowat alles veranderd voor Mariska. En dat merkt ze zelf ook. Te veel prikkels kunnen haar ook nu nog, bijna 2 jaar later de das omdoen. “In het gangpad van een winkel kon ik hyperventileren en bijna door mijn knieën zakken.”

Het was gewoonweg niet makkelijk voor haar om zich terug buiten in de drukte te begeven. “Aardig wat mensen hebben me raar aangekeken in die tijd.”, vertelt Mariska Bauer aan ‘Linda’. Ook nu voelt ze het nog steeds als de drukte haar teveel wordt. “Hersenmist noem ik het. Komt het opzetten, dan loop ik weg van de drukte en ga ik lang naar de wc, heel lang.”, gaat ze verder. Het gezin Bauer weet dit al en als ze het codewoord ‘wc’ horen weten ze dat Mariska een tijdje wegblijft. Om de drukte te mijden blijft ze dan ook graag thuis in haar habitat. “Het Bauer huis heeft een fantastische tuin met heel veel stille hoekjes. Vaak zoek ik die rust op.” Het helpt natuurlijk ook als je alles hebt in je huis. “Ik heb een zwembad, jacuzzi, sunshower, ligbad, sportkamer, alles in huis. Ik vind het lekker om alleen te zijn.” En wat ze dan doet? “In de winter met een dikke jas aan en een bakje thee erbij terwijl ik voor me uitstaar.”

Artsen zeggen haar dat ze nu fysiek zo veilig is als anderen. Ook voor haar gezin is de rust wat teruggekeerd. “Onze jongens zijn gelukkig bijgekomen van wat er met hun moeder is gebeurd. Ze waren al zorgzaam en nu helemaal. Geen zoon zeurt als ik vraag wie de vaatwasser uitruimt.”, laat ze nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.