Mariska en Frans Bauer zijn een absoluut powerkoppel dat het al meer dan 30 jaar volhoudt met elkaar. Als je weet dat ze 16 en 18 waren toen ze elkaar leerden kennen is dat allesbehalve evident. Zeker niet als je man een van de populairste zangers van Nederland is.

En toch lijken ze in geslaagd te zijn. Zelfs met wat gezonde jaloezie. “Als je niet jaloers bent heb je pas een probleem. Maar we zijn met z’n tweetjes ontzettend nuchter.”, vertelt ze aan ‘Linda’. En die nuchterheid kon Mariska af en toe best wel gebruiken. “Kwam Frans thuis met kanten slipjes die hij tijdens een optreden naar zich toegegooid had gekregen riep ik gewoon: ‘Wat moet ik hier nou weer mee? Denk maar niet dat ik ze ga wassen. In de kliko ermee.”, lacht ze nog. Weinig vrouwen die zo zouden reageren. Ze geeft toe dat ze wel eens jaloers was op alle aandacht die Frans kreeg van andere vrouwen. Maar het geloof in hun relatie was altijd sterker. “Frans en ik vinden relationele trouw vanzelfsprekend. Dat hoeven we niet eens uit te spreken.”

En ook al verschillen ze al eens van mening, ze beseffen vooral dat het gras bij de buren niet groener is. Ze heeft ze zelfs een oude wijsheid een eigen invulling gegeven. “Op elk potje past een dekseltje, en ons dekseltje zit gewoon muur- en muurvast.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.