Naast zijn werk als presentator en de optredens met De Snollebollekes is Rob Kemps ook een begenadigd auteur. Hij had al langer zijn hart verloren aan Frankrijk en schreef nu een boek over de Parijse begraafplaats Père-Lachaise.

Rob Kemps bracht zijn studententijd door in Parijs en kent de stad door en door. Maar het is nog vroeger dat hij er zijn hart al verloor. “Ik was een jaar of acht toen ik met mijn vader het graf van mijn opa bezocht. Toen ontstond al een eerste verhaal in mijn hoofd.”, zegt Rob aan ‘Libelle’. Jaren later zou zij als student uren doorbrengen op Père-Lachaise. “Thuis zocht ik alles op over de overledenen die daar liggen. Dar werd het zaadje voor mijn boek ‘Hemel op aarde’ al geplant.” Het is dan ook niet zomaar een begraafplaats maar wel eentje met tal van bekende namen. Van Jim Morrison en Karel Appel tot Edith Piaf en zelfs de mimespeler die Michael Jackson leerde ‘moonwalken’. “Ik kan me er volledig in verliezen”, zegt hij nog.

Ook zijn nieuwe liefde Stephanie Klaver steunt hem en kwam hem bezoeken toen hij enkele dagen in Parijs verbleef om verder aan zijn boek te werken. “Rondsnuffelen op Père-Lachaise doe ik het liefst alleen.” Al vond hij het wel fijn dat Stephanie hem even kwam bezoeken. Als zijn werk in Nederland plots stopt weet hij alvast wat hij gaat doen. “Ik ga rondleidingen geven op de begraafplaats Père-Lachaise.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.