Met de overwinning van Geert Wilders bij de laatste Tweede Kamer verkiezingen lijkt het erop dat ook het goede leventje van het koningshuis meer en meer op de agenda staat.

Geert Wilders wil namelijk een einde stellen aan oude wet die zegt dat het koningspaar geen belasting hoeft te betalen. En ook de jaarlijkse toelages vindt de politieker te hoog en onverantwoord. Dat wist hij al te verkondigen tijdens Prinsjesdag. “Majesteit, ik vraag u, die 55.000 euro, stort die terug in de staatskas en leef mee met de gewone bevolking die het ontzettend moeilijk heeft.” Niet alleen Willem-Alexander krijgt 55.000 euro extra toeslag, ook Maxima mag een 20.000 euro extra verwachten schrijft ‘Party’.  En dat terwijl veel Nederlanders met AOW er alleen maar op achteruit lijken te gaan vindt Geert Wilders.

Niet alleen de toelage ligt in het vizier van Wilders, ook wil hij dat alle leden van het koningshuis belasting betalen op hun inkomen én een jaarlijkse belasting op hun hele vermogen. De staatskas draagt ook elk jaar in totaal bijna 60 miljoen euro bij aan de totale werking van het koningshuis. Ook dat wil de politieker met 20 procent verlagen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.