Op tweede kerstdag viert Rob de Nijs zijn verjaardag. Dat feest wordt altijd in kleine kring gevierd met zijn familie. En je raadt nooit waar hij elk jaar naar uitkijkt.
Zijn vrouw Henriëtte krijgt elk jaar immers de opdracht om ‘hemelse modder te maken’. Say What? Geen paniek, er wordt heus niet met modder gegooid op de verjaardag van Rob de Nijs. Het is een chocolade-nagerecht waarvan Henriëtte graag het recept deelt in ‘Story’. Eieren, pure chocolade, suiker en een beetje zout. Maar heb je niet nodig. Eens de chocolade gesmolten is klop je het eiwit apart in een kom met het zout en als het luchtig genoeg is voeg je de suiker nog toe. Ook de eierdooiers mag je los roeren en door de gesmolten chocolade spatelen. Je moet wel voor één ding oppassen.
Let er goed op dat je alles voorzichtig, één voor één, door de chocolade spatelt. Zo blijft alles lekker luchtig. Nog enkele uurtjes laten opstijven in de koelkast en klaar. Zo kan je samen met Rob de Nijs smullen van ‘hemelse modder’ op zijn verjaardag.